söndag 26 augusti 2012

På väg till Malung.. fortsättning


På plats i Malung
                        
Vi fick en toppenplats 4 minuters gångväg från dansplatsen, på en parkering vid en VVS-firma.
Men men, det var bara att ta tjuren vid hornen och börja..




Just det, rensa kantareller...  men det var gott sen, med knaperstekta kantareller till grillade entrecoten!
Vädret var ju inte det bästa i Malung dagarna vi var där, men oftast regnade det på dagarna och vart uppehåll till kvällen då dansen började.
 Utom första dagen, på söndagen. Då hade vi dessutom fått trevliga grannar från Åland, Anders och Ros-Marie som kommit från sin Norgetripp och fick plats bredvid oss.
 Den kvällen ösregnade det och åskade så bilarna ruskade och vi satt i Anderssons bilen och väntade att det skulle ge sej så vi skulle kunna gå till Orrskogen och dansa, men det var nog vi som fick ge oss..
 Men resten av veckan var kvällarna fria från regn i allafall, även om det var kallt.
En kväll då vi gick hem från dansen ( via korvkiosken så klart..) var det bara +9 grader ute och då var det skönt att komma hem till bilen och dra på värmen!


Soligaste stunden i Malung, varade en knapp timme tror jag..






Det här husbilsekipaget såg vi en dag då vi var ut och promenerade. De hade inte använt vattpasset om man säger så. Vi passerade någon dag efter också och tittade om de skulle ha rätat upp det, men nope..
Jag tycker de skulle ha rullat ur sängarna jag..

På dagarna är det fullt av aktiviteter nere på stan i Grönlandsparken. Där uppträder några av artisterna som skall vara i Orrskogen på kvällen bland annat. Det är tävlingar och spex och Farbror Fläsk ( som brukar vara på RockOff ) underhåller i Tältet och man kan naturligtvis köpa mat & dryck. Det är alltid veteranbilsutställning och även båttävling på Dalälven som rinner igenom Malung.

Hela Malung gungar verkligen vecka 29!
 Alla hjälps åt verkar det som, både med att ordna platser för campare och att hålla butiker och matställen öppna, de drar in så mycket pengar de bara kan!
 Men sen blir det tyst och stilla, berättade Ray och Maj som vi hyrde av.
 Jag kan tro det, för vi vet hur det är här i Mariehamn när juli är slut, det är som att blåsa ut ett ljus det!

Men på onsdagen mitt i veckan, då spelar alltid Lasse Stefanz, för de drar mest med publik och dansare och då är det drag!!! De är även våra favoriter att dansa till och vi har köpt deras skivor i många år och att sen få komma och dansa när de spelar live är en riktig höjdare!





 Det är ju vansinnigt trångt på golvet, men det flyter ändå på rätt bra. Många kommer dit enbart för att stå och se på sina idoler och de tar ganska stor plats av dansgolvet, men de har ju också betalt inträde så inte kan vi gnälla på det.
Vi köpte boken som kommit ut om Lasse Stefanz och då jag läst om hur de startade sin orkester och började då de var småungar, tolv och fjorton år gamla blev jag ännu mer imponerad av dem, inte klokt hur de slitit för att komma dit de är idag!!


Dansgolven i Malung är helt fantastiska, vilket bra glid! Och inte märker man av någon fylla eller nojs där heller, ja möjligtvis på campingen då.. Jag tror att de som festar, mest blir kvar i sina husvagnar och röjer där.
 I dansparken har de stora vattenstationer med gratis muggar åt dansarna, runt 50.000 personer som är där varje år, det ni Arken... ;-) 
 Sen finns det självklart öltält också.
6 olika dansbanor finns det, med två orkestrar som spelar turvis under kvällen.  På en bana spelas gammeldans och vid det här laget börjar vi känna igen folk som varit där tidigare år...


På onsdagen fick vi förresten besök! Vi är medlemmar i en husbilsklubb och hade deltagit i en tråd i forumet där och nu var det ett par därifrån som kom och sökte upp oss och pratade en stund. De hade också kommit upp enbart för Lasse Stefanz. De bjöd över oss till sin husbil på champagne lite senare på dagen och det tackade vi förstås inte nej till.. Tack Tommy & Anneli! :-)

På torsdagen tackade vi för oss och körde mot Mora.
 Där skulle vi in och köpa ett par skor som Calle 
blivit förtjust i nere på Ares Skor i Malung och vi visste att de samarbetar med en skobutik i Mora, så vi tänkte att vi far dit istället för att vänta att de öppnar nere på stan.
De första vi träffade i Mora var Anders och Ros-Marie som hade åkt lite tidigare än oss och de hade redan "gjort Mora" och åkte nu vidare hemåt.
När vi kom till skobutiken så sa de att de hade skickat alla dessa skor som de hade till Malung, för de var så populära och han hade sålt ett par likadana till Olle Jönsson i Lasse Stefanz...
 Typiskt, men nu måste Calle bara ha ett par!! :0)
Mora var fort gjort, men vi åt lunch innan vi åkte vidare och då åkte vi via Tällberg och Leksand och kikade. Mest för att se om det var sej likt sen vi var där en vecka i juni 1991 hela familjen.
Sen vidare till Uppsala där vi tänkte övernatta. Ifjol när vi kom från Malung stod vi på Scandics parkering och gick in och åt middag där och morgonen efter även frukost, men nu tog vi in på Fyris Camping och så var vi till Scandic Nord och åt frulle innan vi åkte mot Norrtälje.
 
Pärlan mitt i bild (bilen alltså..)

Årets Malungsresa var den regnigaste hittills, minst dans pga av mina axel, men ändå rolig så klart!



3 kommentarer:

  1. Ja just det, hahaha! Och 50.000 pers alltså- det är så sjukt mycket så det fattar man nog inte! :O

    SvaraRadera