fredag 31 augusti 2012

Fredag längst kusten

Jamen fy tusan för att ta sej igenom Göteborg en fredag mitt i rusningstrafiken med en massa vägbyggen överallt och höra GPS-kärringen som tjatar och tjatar " gÖr Enú-sväng-gÖr -enúsväng-kÖr in i rondellen tA första avfarten- gÖr om rutten-rutten rÄknas om" .... 
 Huh .. Man kan få i nerverna med mindre!
Men vi kom på rätt, trots att vi körde l i t e fel och sen "ledde" hon oss runt hela Göteborg tror jag, så nu står vi här..
Lisebergs ställplats Skatås

Igår kväll efter att vi "landat" vid Getterön tänkte jag ju skriva i bloggen, men då hade strömmen redan tagit slut och där hade vi ingen tillgång till el och kabeln till 12-V uttaget hade gått sönder. Så det första vi gjorde i morse innan vi åkte vidare var att åka in till Varbergs centrum och köpa en ny kabel, så nu funkar det igen och här som vi står ikväll har vi el.
Getterön Naturum

Roliga holkar + en fågelskrämma.. ;-)

 Innan vi åkte gjorde Calle det här..

Sen åkte vi alltså vidare uppåt längs kusten.
 Ett ställe som vi hört mycket om är Bua Hamn, så dit svängde vi ner och det var ganska fint,
Bua hamn

även om Ringhals Kärnkraftverk lurade i bakgrunden..
 Enormt stort!
Ringhals Kärnkraftverk

Den här byggnaden, vad det nu är, var så vacker. 
Tycker den ser ut som ett typiskt Ernstprojekt..

Åsså passerade vi ju Åsa då... 
Där var vi in på Åsas Hembageri och åt lunch innan vi gled vidare uppåt.
 Väldigt vacker väg, men sen blev det som en myrstack då vi kom nära Göteborg!


Här står vi nu och grillen är redan varm och griskarrén som vi köpte på Gekås ska grillas. Sen är tanken att vi skall ta oss till Casino Cosmopol med spårvagn. Dansskorna tar vi med oss..

4 kommentarer:

  1. Hahaha..."Gör en ti-LÅTEN-usväng.."Men ni kan väl ladda ner någon rolig röst till GPSen jag har hört att det finns massor med roliga varianter & kändisröster! Kanske kakmonstret eller Musse Pigg? Hahah....

    Ja, jag kan tänk mig att det är det värsta med att ha husbil- man kommer ju till en massa okända ställen och i rusningstrafik ska man manövrera sig på rätt genom byggplatser o skit...huga!
    Kan nog behöva äta en god grillmiddag & ta ett glas gott sen! :)

    SvaraRadera
  2. Jamen jag hörde också det någonstans, man kan ha Lill-Babs tex.. Men hon här i vår nya GPS låter så ilsken också " kÖr AV fÄrjan"! Riktigt med eftertryck ;-)

    SvaraRadera
  3. Thank you for every one of your work on this blog. My mother
    enjoys doing research and it's easy to see why. We all know all of the powerful manner you create very useful guidelines by means of this web blog and attract contribution from visitors on the situation so my girl is undoubtedly discovering a great deal. Enjoy the rest of the year. You have been doing a good job.

    Also visit my blog ... Geile Seks verhalen

    SvaraRadera