torsdag 15 november 2012

Fransk Chokladtårta a ´la Maud

Den som vill ha något gott och lättbakat kan gärna pröva baka den här chokladtårtan, för den var jättegod tyckte vi!
Receptet är från GoKväll i teven, så det finns på www.recept.nu också, men jag tänkte även lägga in det här.

Ingredienser:

100 gr smör
200 gr mörk choklad
2 dl strösocker
4 st ägg

Chokladglasyr:

1 dl vispgrädde
100 gr mörk choklad
1 msk honung
1 msk smör

Tillbehör:

Lättvispad grädde
Gärna färska bär till, jordgubbar, hallon, blåbär, physallis

Ugn 200 grader.

Smält smöret i en två-liters kastrull. Bryt ner chokladen i i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.
Vispa ner sockret och sedan äggen, ett i sänder tills allt är jämnt blandat. ( Nej det är inget mjöl i den..)


Jag satte bakplåtspapper i en rund 22 cm springform, men det går säkert bra att smörja formen också.
I med smeten och grädda i 200 grader ca 15-20 minuter. Låt kakan kallna

Glasyren: Koka upp grädden, tillsätt chokladen i bitar och rör tills den smält. Tillsätt honung och smör och låt stå och svalna lite innan du häller glasyren över kakan.

Jag bakade kakorna dagen före och gjorde glasyren och garnerade med lite guldsocker på farsdag.



Det är en mäktig tårta som räcker till ganska många, men 6-10 personer står det i receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar