fredag 3 maj 2013

Vägen är allt, målet är inget..


Så efter en lugn natt på Kärleksudden, var det bara sista etappen med Rosella kvar och den blev lika lugn som natten var.
Välkomstkommittén ( C-A ) stod i grindhålet med en tjock bunt tidningar i famnen då vi kom, han hade just tömt postlådan.. 
 Och i trädgården var snön borta och hade ersatts av krokus och svalört.
 Det var riktigt skönt att komma hem, för man börjar längta så fruktansvärt efter alla sina ungar, stora som små!
Det är väl därför det blir så också, att när man väl vänder nosen hemåt, då ska det gå undan!

 Nu vet vi också att man behöver lite mera tid på sej när man åker så pass långt som vi var!

Vi ville ju till Moseldalen, så vägen dit ner skulle egentligen bara gå så fort och enkelt som möjligt. Och för oss tog det ungefär tre-fyra dagar att komma dit och lika länge hem.
Men sen skulle vi ha behövt några dagar till, så att vi kunde ha stannat på fler ställen och tittat oss omkring, för nu fanns det inte riktigt tid till det.

På vägen ner körde vi ju en hel del på autoban för att det skulle gå fortare, men jag vet inte om det faktiskt gjorde det ändå?
 Det var en massa vägbyggen överallt, med smala filer där man ju måste köra försiktigt, så jag tror att det gick lika fort och var betydligt trevligare att köra de lite mindre vägarna, som vi gjorde på hemvägen.
De var i mycket bättre skick och mindre trafik.

Och nu vet vi, att för att få Husbilsklubbens  rabatter på bro och färjor, måste man köpa biljetterna i Sverige i förväg. 
Men nu har vi i allafall beställt ett brobizz så vi har nästa gång och de skulle också betala tillbaks rabatten till oss.

  En tysk parlör ska införskaffas har vi bestämt, för det var väl det knepigaste, att förstå språket, matsedlar bland annat och det är viktiga grejer.. 

Annars tror jag att vi hade fått allt med oss som vi behövde, både viktigt och oviktigt.

Vi klarade det och det var inget som ens var komplicerat.

Så nu är det bara att njuta av minnena och alla foton från resan, för de blev många, jag tog över hundra bara första dagen...



                  Vägen är allt, målet är inget..









1 kommentar: