tisdag 30 april 2013

Vår första utlandsresa med husbilen


Sakta men säkert då vårsolen började lysa, så började tankarna på husbilsutflykter snurra i bakhuvudet..
 Oftast har vi suttit på helgmorgnar med gamla husbilstidningar och kartor över hela bordet och planerat och  även läst en del resebloggar och blivit väldigt  ressugna.
Vi beställde även Anders Witts böcker om "Tyska avstickare" och en annan om "Husbil i Europa" och det är riktigt bra information man får där!
 En plats som många varit till och skrivit om i varma ordalag är just Moseldalen.
 Ju mer vi såg bilder därifrån och läste om hur enkelt det var att hitta ställplats bland annat, så tyckte vi att vi också borde klara av det, trots att vi är nybörjare!
 Så mycket annan planering, än när vi skulle åka har vi inte gjort, vi tittade så klart på olika nerfartsvägar och bestämde ungefär var vi skulle köra.
 Men vi hade inte ens bestämt om vi skulle åka färja eller ta bron till Danmark, det fick vädret bestämma då vi närmade oss..
 Och veckan före vi skulle åka kom det ordentligt med snö, så då sa vi att det är väl bara att skjuta fram resan en vecka om inte vädret är med oss Men snön smälte igen, fast någon värme var det ju inte ändå, men det var det knappt på hela sommaren ifjol, så det kan vi inte gå och vänta på och vi tittade på väderkartan nerifrån Moseldalen och det var ganska svalt där också,
 men nu far vi! 

2 kommentarer:

  1. Härligt! Spännande! Väntar nyfiket! Moseldalen är en trip jag också skullle vilja göra.

    SvaraRadera
  2. Det var underbart, men nu skulle vi vilja göra nästa resa dit i september när vinrankorna grönskar, då är det säkert ännu finare där! Men resan var bra ändå, det är mycket mera turister i september..

    SvaraRadera